١- تتبيله اللحمه المشويه
اولاً :
لازم لازم تكون اللحمه صغيره فى السن او ضانى او بتلو عشان مانتعبش فى شويها .
ثانياً :
لازم اللحمه تبات فى التلاجه ليله يعنى هندبح اول يوم العيد مانتبلش اللحمه ونسويها اليوم دا خلينا تانى او تالت يوم .
ميه بصل :
ازاى نبشر بصله وهناخد العصير بتاعها اما البصل نفسه هنحطه على الكفته
عصير طماطم ٢حبه
عصير لمون
خل وملح وفلفل وزعتر وزيت
هنعمل خلطه من كل المكونات اللى فاتت ماعدا الملح .
خلى الملح قبل التسوىة نرشه على اللحمه عشان تستوى على طول وهيا هتاخد طعم اللمون والخل وهتشرب من الملح والله وهيا سخنه بس جربو
نسيبها ليله ف التتبيله دى ونشوى تانى يوم
٢-الكفته المشويه
انا مش بحب احط اى دهون فيها معلش...لازم الدهون تكون 20 في الميه من اللحم يعني حوالي 150 جرام دهن
- كيلو لحم مفروم
- تفل بصله مفرومه
- رغيف فينو مبلول ومعصور
- معلقه كبيره نشا
- ملح وفلفل وقرفه
- معلقه صغيره توم مفروم
- معلقه كبيره بكنج بودر
- ممكن اضافه بهارات الكفته اكياس من السوبر ماركت
هنخلط كل المكونات كويس ونعمل لها فحمه ونغطى عليها
ندخلها التلاجه ساعه ونصبعها على ايد معلقه خشب على الشبكه وتحتها صينيه فيها نص كوب ماء وتدخل الفرن ربع ساعه ونفتح الشوايه
الطريقه الدسمه
كيلو اللحمه عليه نص كيلو لحمه جملى مفروم وربع كيلو ليه
وبصله مبشوره من غير المياه وتوابل كفته
قلبى كل المقادير وصبعى واشوى
٣-الشيش طاوووق
- كيلو اوراك فراخ او صدور
- معلقه كبيره توم مفروم
- ملح وفلفل وحبهان وبهارات فراخ
- معلقه صغيره بصل بودر
- ثلاث معالق مسترده
- ثلاث معالق كاتشب
- عصير لمون
- معلقه خل
كل ده مع علبتين زبادي وتخلط مع بعض لان الزبادي بيعمل علي تليين الانسجه
كل الخلطه مع بعض وتبلى المهم هنا واحنا بنشوى لازم تكون الجريل سخنه جدا جدا وننزل برشه زيت ثم بالشيش
اوعى اوعى تقلبى الا اما ياخد لون
ممكن نقطع معاه فلفل الوان ونسويه بعد الشيش وكمان بصل وردى الشيش على الفلفل والبصل وقلبيهم مع بعض تقليبه وممكن تحطى معاه اى نوع خضار يتشوى زى الفلفل والبصل.
- التتبيله
- ملح وفلفل وحبهان وزعتر وروز مارى
- شطه
- بصله
- معلقه كبيره توم
- ٢لمون
- خل
- زبادى
- معلقتين صلصه طماطم
كله ف الخلاط ونتبل الفرخه كويس ونسيبها ليله ثم حطيها فى صينيه وتحتها خضار وغطى بورق فويل
وادخليها الفرن بعد نص ساعه اشيل الفويل وادهنها خليط
عسل وصلصه طماطم وافتحى الشوايه..
شاهد ايضا
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق